Erik Buisman
Met trots presenteert Galerie schippers:
Erik Buisman, de veelzijdige Haagsche kunstenaar, maakt zijn langverwachte debuut bij Galerie Schippers in Den Haag, waar zijn intrigerende werken voor het eerst in een galerie worden gepresenteerd. Met een kunstzinnige carrière die gekenmerkt wordt door innovatie en een unieke kijk op creativiteit, belooft Buismans' tentoonstelling een boeiende ervaring te worden voor kunstliefhebbers en nieuwsgierige bezoekers.
In zijn nieuwste serie schilderijen, die speciaal voor deze tentoonstelling zijn gecreëerd, weet Erik opnieuw de grenzen van traditionele kunst te verkennen. Zijn kenmerkende gebruik van alledaagse materialen, gecombineerd met een verfijnde techniek, zorgt voor een visueel opwindende en uitdagende ervaring. De schilderijen getuigen van Buismans' vermogen om de schoonheid in eenvoud te vinden.
De schilderijen die Buisman voor Galerie Schippers heeft gemaakt, beloven de ruimte te transformeren en de toeschouwers mee te nemen op een reis van ontdekking. Door te spelen met licht, weet de kunstenaar een unieke sfeer te creëren die de zintuigen prikkelt en de verbeelding stimuleert.
Met deze debuuttentoonstelling bij Galerie Schippers in Den Haag bevestigt Erik Buisman opnieuw zijn positie als een kunstenaar die de grenzen opzoekt en blijft innoveren. Zijn werken nodigen het publiek uit om deel te nemen aan een ontdekkingsreis door de rijke en boeiende wereld van hedendaagse kunst.
Erik Buisman: Het gezicht als uitdagende compositie
Erik Buisman (Leidschendam, 1977) begon al op vroege leeftijd met tekenen en aquarel schilderen. Hij wilde geen brandweerwagen maar pastelkrijt als cadeau en toog graag met zijn moeder naar de winkel voor schilderbenodigdheden in het oude dorp van Zoetermeer. School kon hem weinig boeien maar in tekenen blonk hij op de middelbare school uit, iets wat ook zijn leraar (en kunstenaar) Jos van der Beek al snel inzag en die Erik meenam naar zijn atelier. Na verschillende avonturen en opleidingen aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en een SPW (Sociaal Pedagogisch Werk)-opleiding, werkte hij jaren in de zorg.
2018 was een kantelpunt in het leven van Buisman. Dat was ook een moment waarop het vuurtje onder het tekenen en schilderen weer flink werd opgestookt. Sindsdien tekent en schildert hij weer full-time en wellicht in de nabije toekomst ook vanuit een atelier, waar hij wat meer ruimte zou hebben om op meerdere doeken tegelijk te werken. Het liefst werkt Buisman met acryl en af en toe met olieverf, of hij combineert deze materialen in een werk dat meestal tot stand komt op doek, papier of op losse stukken katoen en linnen, die later kunnen worden opgespannen. De onderwerpen die hij kiest voor zijn werk lopen uiteen; veel natuur, en plein air, dieren en sinds een aantal jaar ook vaak portretten, zo nu en dan in opdracht. Een gezicht kan, aldus Buisman, door een bepaalde lichtval en compositie interessant zijn om vastteleggen. De uitkomst van een Buisman-portret is soms realistisch en soms figuratief, zonder dat het abstract wordt.